Hoppa till sidans innehåll

Veteran-SM 2017

2017-09-24 22:44
En bra helg avslutades med de perfekta loppet
  • Uppdaterad: 2017-09-24 22:46

Den här helgen var vi 10 SOK:are som åkte till Motala på Veteran-SM. Vi inledde med sprint inne i Motala på fredag kvällen. I grådiset så blev det lite svårt att läsa kartan speciellt inne bland husen men vi kan inte rå på vädret så det var bara att gilla läget. En del hade varit förutseende och tagit med sig pannlampan och det var nog ett smart drag i alla fall om man startade på slutet av fältet. Arenan var i stadsparken och jag fick motta guldmedaljen trots den tveksamma inledningen på loppet. Åter till hotellet och efter en varm och skön dusch så var det bara att ladda om till lördagens medeldistans.

Duggregnet behölls sitt grepp över Östergötland även på lördag morgon men det var ljummet i luften. Efter en rejäl hotellfrukost så bar det av till Kvarn utanför Borensberg. Arenan var vackert belägen i gles granskog och bara 600 meter till start. Klurig orientering direkt från startpunkten men rolig och bra bana. Allt flöt på bra men tappade fokus till två kontroller och direkt så blev det lite bomtid. Även denna dag så blev det seger. 2 sekunder på sprinten utökades nu till 21 sekunder på medeln. Så var det dags för middag, underhållning och dans. Som vanligt mycket trevligt! God mat, bra underhållning och roligt att få bugga loss.

Söndag morgon och nu gäller det, skulle mina konkurrenter med förenade krafter putta bort mig från den översta platsen på prispallen?? De hade berättat redan på lördagen att det var deras mål med söndagen. Formen har ju visat sig vara god och det perfekta loppet har inte inträffat så vad vore bättre än att klämma till med det idag? Endast 400 meter still start så det gällde att värma upp lite mer än så. Startpunkten var en träskulptur formad som en grankotte, annorlunda….. Så kom då dagen när allt stämde!! Allt bara rullade på och det stod inte på förrän jag var i mål. Tog ledningen med 10 minuter! Ja riktigt så mycket blev det inte när alla hade kommit i mål men 6 minuters seger det kändes skönt! Summa tre av tre möjliga guld.

Lena

Skribent: Lena Larsson
Epost: This is a mailto link
Våra sponsorer:
 
 Åkrahallen loggalit 
___________________________________
FriskaSala
Hittaut
Silverjaktenny
SHE_165x165
  
 
 
 
 

Postadress:
Sala OK - Orientering
c/o Bengtsson, Lantmannagatan 11
73340 Sala

Kontakt:
Tel: 073 591 99 41
E-post: This is a mailto link

Se all info