Hoppa till sidans innehåll

Saknar ni GPS-kartor?

19 OKT 2008 19:32
Vi har fått lite problem med att publicera GPS-banorna eftersom Erik har fått en hårddiskkrach där de inscannade kartorna fanns. De som inte hittar sina kartor här på denna sida eller i RunOway kan väl lämna in kartan igen till Erik som ni sprang på när ni hade GPS-klockan, om ni kommer ihåg det.
Tills vidare får ni hålla tillgoda med GLa:s övningar den senaste tiden.

  • Skapad: 19 OKT 2008 19:32

Jag börjar med Vandrarringens, Nyhyttan möte, i en underbar OL-terräng på WM-kartan.

Ange alt-text här.

Det började bra men 3:an vållade lite problem liksom framförallt 5:an där fick jag inte alls höjpartiet att stämma överens med det jag såg i verkligheten. Därför gick det sakta och framför allt krokigt - det gällde ju att hitta något att läsa in sig på för jag visste "ungefär" var jag var.

Därefter kommer kom Natt-DM i Enköping - betydligt flackare.

Ange alt-text här.

Här jagade jag Isak och Cevin till deras första som satt i korsningen innan jag sprang fel rakt söderut. Det var väl så att jag fick springa för fort för att komma ifatt dem därav felet i korsningen. Men man har ju lärt sig att kolla riktningen med kompassen även på stigar så jag upptäckte felet relativt snabb och fick vända om.

Annars är natt-OL inte alls likt dag-OL. För oss innebär det orientering på orange-nivå eftersom man inte kan se kurvbilden lika bra som på dagen - därför är det mer vägvalsorientering - men det är kul på sitt sätt!

DM-stafetten i Noras Kilsbergskant i riktigt regnväder kunde vara roligare men ..

Ange alt-text här.

Nu visste jag att jag inte hade några andra kamrater i laget (sjukdom) som stod och väntade så jag tänkte springa ifrån konkurenterna och åtminstone vinna startsträckan. Det började bra jag var först till första och "andra" men det var inte min andra. När jag efter flera minuters letande lämnade andra så var det som näst sista lag. Sedan bommade jag det mesta - förklaring? sprang för fort och fel utan kontroll på läget, först mot slutet gick det lite bättre och jag kom ikapp flera lag och blev 3:a på sträckan dock 7 min efter. Inte bra!

De Öppna banorna i samband med RM för Kommunanställda i Avestas regi var trevliga.

Ange alt-text här.

 Ange alt-text här.

Trots lite inledande strul, på grund av dålig fokusering på uppgiften, så slog jag mina övriga SOK-kamrater på banorna - det var viktigt för självförtroendet!

Elitserieavslutningen i Karlstad bjöd även publiken på bra medeldistansbanor.

Ange alt-text här.

Efter en lite tung start så gjorde jag en ordentlig bom på 6:an - jag var bara "så nära" kontrollen utan att se den. Sedan fick jag bättre ordning på grejerna och avancerade från 14: till 4:e plats trots osäkerhet in till sista - den brukar ju vara "enkel" och man kunde ju ha sprungit ner på stigen - bomtid 22 sek aj, aj missade pallen med 21 sek!

/GLa 

Skribent: Göran Larsson

Postadress:
Sala OK - Orientering
c/o Larsson, Hällby 102
73360 Västerfärnebo

Kontakt:
Tel: +46702834984
E-post: This is a mailto link

Se all info