Hoppa till sidans innehåll

Grattis Britt och Lena

28 JUL 2019 21:04
Efter stabila lopp i 5 dagar så kunde både Britt och Lena springa i mål som säkra 2:or i sina klasser.
  • Skapad: 28 JUL 2019 21:04

En härlig O-Ringenvecka är till ända. 

Sommarens höjdpunkt bjöd på bra orientering både när det gäller banor och väder. O-Ringen arrangeras numer alltid vecka 30 eftersom den ska vara den mest solsäkra veckan på året. Detta år var inget undantag.

De två första etapperna avgjordes i Finspång på Grosvald Arena. Bra orientering och fin arena som till och med hade bassängbad för de som önskade. Klubben hade sena starttider dessa dagar. Britt och Lena inledde med varsin 2:a plats på måndagen och följde upp med stabila lopp även på tisdagen. Göran lade ribban dag ett och inledde med en 3:e plats.

På onsdagen var det aktivitetsdag (förr kallades den för vilodag) och när tävlandet sedan drog igång igen på torsdagen så hade arenan flyttats till anrika Yxbacken strax norr om Norrköping. Om terrängen i Finspång påminde väldigt mycket om den västmanländska så blev det andra takter vid Kolmården. Värmen och solen kom på allvar så det var skönt att klubben hade tidiga starttider både på etapp tre och fyra. Britt och Lena behöll jämnheten och var stabila på sina 2:a platser. De som hade valt att delta i färre etapper var också på plats torsdag, fredag och några deltog även på lördagen.

Den sista etappen är som vanligt jaktstart. Det är inte ofta vi har den tävlingsformen så lite extra pirrigt är det allt. Lenas klass startade redan 08.35 så det blev en tidig morgon. Lena hade ingen chans att nå fram till ledaren och utmana om 1:a platsen för dit var det 15 minuter. Planen var alltså att göra ett stabilt lopp och behålla marginalen på sex minuter som trean var efter. Det mesta gick enligt plan men vid tredje sista kontrollen insåg Lena att hon inte stämplat vid kontrollen innan som hon borde ha gjort så det vara bara att vända om och slå i stämpeln. Ingen D 60 dam i sikte så det fungerade ändå. Britt hade även hon långt fram till ledaren så planen var den samma för Lena och hon lyckades. Vilket år för Britt: 3 guld på SM, guld på veteran VM:s långdistans och så 2:a på O-Ringen!

Roligt att vi blev fler i slutet på veckan även om vi inte hittade varandra bland alla 25 000 deltagare. Alla klubbresultat, vägval och sträcktider finns i Eventor.

Nästa år är O-Ringen i Uppsala så det borde passa oss mycket bra. Du kommer väl med?

Skribent: Lena Larsson
Epost: Adressen Gömd
Våra sponsorer:
 
 Åkrahallen loggalit 
___________________________________
FriskaSala
Hittaut
VIKTIGT MEDDELANDE!
112app
SHE_165x165
  
 
 
 
 

Postadress:
Sala OK - Orientering
c/o Larsson, Hällby 102
73360 Västerfärnebo

Kontakt:
Tel: +46702834984
E-post: This is a mailto link

Se all info