Hoppa till sidans innehåll

Minnesord

17 JAN 2021 09:47
Till minne av Olle Karlsson
  • Skapad: 17 JAN 2021 09:47

En kär idrottsprofil och vän har lämnat oss. Vi idrottsvänner minns ”Vitmoss-Olle” som en trygg, kraftfull och varmhjärtad person med båda fötterna på jorden. Olle var en förenings- och folkrörelseman. Hans kärlek till idrotten, skogen och schack var stor. Olles yrkeskarriär handlade i huvudsak om arbete i och kring skogen.

I Sätra IF var Olle ordförande i styrelsen i 6 år och kassör 24 år. Fram till 1975 var det fotboll som Olle ägnade sin tid åt. Mest som ledare, tränare och domare. Skidåkning ägnade han sig därefter åt som ungdomstränare och han åkte dessutom själv. 10 Vasalopp och en mängd andra långlopp i Sverige och runt om i Europa och Nordamerika genomförde han. Ett tungt lass drog också Olle vid föreningens midsommarfester och vid arrangemanget kring Arosmarschen. 

I Sala OK var Olle medlem sedan 1979. Förutom att delta i olika tävlingar så var Olle med och arrangerade både motionsaktiviteter, träningar och tävlingar. Olle var kassör i 10 år och ordförande i 3 år. Med sin noggrannhet och sitt äkta intresse för idrott och människor så var han en styrka i föreningen. Olle hade dessutom en anekdot eller rolig historia som passade in i de flesta situationer så med dessa spred Olle glädje på alla våra möten. Våra ungdomar var även imponerade över Olles förmåga att minnas deras prestationer. 

Olle tilldelades Förtjänstmedalj i guld nr. 63 av Västmanlands Idrottsförbund år 2000 och på Riksidrottsmötet 2005 tilldelandes Olle Riksidrottsförbundets Förtjänstmedalj i guld. Bakom de utmärkelserna ligger många år av ideellt arbete. Han genomförde alltid det han åtagit sig med ett mycket gott resultat. 

Tack för allt Olle 

Claes Wannberg, Sätra IF och Lena Larsson, Sala OK

Skribent: Lena Larsson
E-post: This is a mailto link
Våra sponsorer:
 
 Åkrahallen loggalit 
___________________________________
FriskaSala
Hittaut
VIKTIGT MEDDELANDE!
112app
SHE_165x165
  
 
 
 
 

Postadress:
Sala OK - Orientering
c/o Larsson, Lundagatan 5
73336 Sala

Kontakt:
Tel: +46702438311
E-post: This is a mailto link

Se all info